Eerste dag met gast

mei4

Ook een belangrijke eerste dag, de eerste dag met gast. Eigenlijk zou Hans dat zijn geweest op de derde dag, maar die kreeg een blessure. Hij wenst me daarna naast alle gebruikelijke goede wensen vooral een blessurevrije tocht toe. Dat is inderdaad wel een heel waardevol scenario, als ik zonder blessures kan blijven wandelen, zeker nu ik de eerste dagen de spieren en pezen nogal voel. De noordenwind en de regen hielpen ook niet mee. Gelukkig kwam Carla, met beter weer, een goed humeur, mijn fleecemutsje en een geweldige catering.P1000042

Heel fijn samen gelopen; gekletst, gekeken, gekoffied, gedeeld, genoten. Dank!

Tevens de voors en tegens besproken van regel 7: Heb vertrouwen in wat de tocht je brengt en ga dus onverzekerd op reis. Dat is eerste is niet iedereen automatisch gegeven, maar dan moet je misschien juist daarom geen verzekeringen nemen. Toen ik destijds naar Assisi liep was ik helemaal onverzekerd, en dat was een bewuste keuze. Carla wees me er als verzekeringsdeskundige op wat het voor mijn lief betekenen zou als mij wat zou gebeuren en ik onverzekerd in buitenlandse medische toestanden verzeild zou raken. Een sterk argument, overigens, ik hield me toch al niet aan regel 7, ik heb mijn zorg en reisverzekeringen mooi door laten lopen.

P1000045

Uit de hand genomen

We hebben trouwens een van de mooiste wandelingen gedaan die je maar kunt kiezen in Nederland; van Brummen naar Laag-Soeren via het Hanzestedenpad, en van Laag-Soeren naar Velp via het Maarten van Rossumpad. Kunnen we heel erg aanbevelen.

Een lieve groet aan iedereen die meeleest.

en dag!

P1000048

Carla loopt

posted under pelgrimsgasten
No Comments to

“Eerste dag met gast”

 1. Avatar mei 6th, 2010 at 11:39 am Kim Klemann Says:

  He Mark.
  Leuk om je site te zien! Ik ben best wel een beetje jaloers op je, maar goed, ik ga over een paar jaartjes ook wel weer lopen. Nu alleen even niet. Ik ga je tocht hier volgen.
  veel plezier en geluk!
  groetjes van Kim (dochter van marije, die vriendin van francis, je weet wel :))


 2. Avatar mei 10th, 2010 at 2:26 pm Mark Says:

  ha Kim, pelgrim

  dank voor je bericht, heb even geneusd op jouw website, mooie tochten lijkt me, ben even benieuwd, hoe liet jij weten waar je geweest bent? Ik ben maar bezig prikkertjes te plakken op google maps.

  wandelgroet, mark


Van 1 mei 2010 tot 1 september 2010 heb ik een pelgrimstocht gelopen. Langs Keulen, Chartres, Rocamadour en Montserrat. Onderweg heb ik veel kerkjes bezocht met zwarte Madonna’s. Gaandeweg gingen die steeds meer voor me betekenen. Ik heb al eens eerder een lange voettocht gemaakt. Destijds, ik was 27, liep ik naar Assisi. Ik liep toen alleen, klopte aan bij mensen voor overnachting. Nu liep ik gedeeltes alleen en gedeeltes samen; met een vriend, een goede collega, een fijne klant. Deze site was vooral bedoeld om de mensen die mee gingen lopen te betrekken en op de hoogte te houden van mijn vorderingen. Nu staat ie vol met verhalen en beelden, en omdat ik niet alleen van lopen hou, maar ook van verhalen en beelden, blijf ik af en toe een blogje posten