Pelgrimsgasten

maart21

Ik heb veel alleen gelopen en ook vaak samen. Ik hou ervan vanwege het delen, de aanspraak, het samen zwijgen, het samen de weg kwijt zijn en weer terug vinden, samen voorbereiden, samen nagenieten.

met lief op de GR5

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier vakantie wandeltochten gemaakt met mijn lief, mijn zoon Siebe, mijn klimvriend Frank.

Siebe en Mark in de Alpen

Frank en Mark op de Grande Ruine aug 2009 021

Allemaal erg plezierig.

Ik loop nu een pelgrimstocht, vertrek vanuit huis, doe alles te voet, loop grotendeels alleen, en vind het erg leuk dat er af en toe iemand een stukje meewandelt. Ik gebruik de term pelgrimsgast, omdat ik graag wil dat diegene die meewandelt gast is bij mij op mijn voettocht. Die ander is even onderdeel van mijn pelgrimstocht, en ik ben even onderdeel van het ‘er tussenuit tripje’ van de ander. Dat lijkt me verrrijkend, of verreikend. en omdat we elkaar toch al wel kennen is er gelegenheid het eens over de dingen van het leven te hebben, of juist niet en vooral te genieten van het lopen.

posted under

Comments are closed.

Van 1 mei 2010 tot 1 september 2010 heb ik een pelgrimstocht gelopen. Langs Keulen, Chartres, Rocamadour en Montserrat. Onderweg heb ik veel kerkjes bezocht met zwarte Madonna’s. Gaandeweg gingen die steeds meer voor me betekenen. Ik heb al eens eerder een lange voettocht gemaakt. Destijds, ik was 27, liep ik naar Assisi. Ik liep toen alleen, klopte aan bij mensen voor overnachting. Nu liep ik gedeeltes alleen en gedeeltes samen; met een vriend, een goede collega, een fijne klant. Deze site was vooral bedoeld om de mensen die mee gingen lopen te betrekken en op de hoogte te houden van mijn vorderingen. Nu staat ie vol met verhalen en beelden, en omdat ik niet alleen van lopen hou, maar ook van verhalen en beelden, blijf ik af en toe een blogje posten